Klantenbeoordeling
9.1
Funda goedkope makelaar VBO goedkope makelaar VBO goedkope makelaar
terug

Tips voor een bezichtiging

Ga je een woning bezichtigen? Bekijk hier de 5 tips.

Maak vooraf een wensenlijstje
Op het moment dat je een huis gaat kopen, maak je voor jezelf eerst een lijst maken met criteria waaraan de nieuwe woning moet voldoen. De wensen kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld het aantal kamers, het type woning, bepaalde buurten waarin u wilt wonen, grondoppervlak, de aanwezigheid van een garage.

Gevoel bij binnenkomst?
Wat voor gevoel krijg je als je het huis binnenkomt? De eerste indruk is belangrijk. Zie jij zelf in de woning wonen?

Neem een fototoestel mee
Zeker als u meerdere bezichtigingen op een dag doet kan het beeld dat u van een bepaalde woning heeft achteraf nogal vertekenen. Het is dan ook handig als u later op uw gemak nog eens even terug kunt kijken. Het is dan ook verstandig een fototoestel mee te nemen en tijdens de bezichtiging de nodige foto’s te maken vanuit verschillende hoeken. Vraag van tevoren wel even toestemming voor het maken van foto’s.

Bekijk alles
Het ligt natuurlijk voor de hand dat u alle kamers bekijkt, maar probeer werkelijk niets over te slaan in de woning. Vraag of u ook in eventuele inbouwkasten mag kijken, op de zolder en in de schuur en werp een vlugge blik in de kruipruimte of kelder

De buurt
Het is zinvol om ook een rit door de wijk te maken en de woning van buiten te bekijken. Zo ziet u of er voldoende voorzieningen zijn in de omgeving, hoe rustig of druk de buurt is, of er genoeg parkeerplaatsen zijn, hoe de woning en de tuin ten opzichte van de zon liggen, hoe op het oog de staat van het dak is en of de woning van buiten goed is onderhouden. Rijd voor een beter beeld ook een keer door de straat tijdens de ochtend- of avondspits.

Mocht je na de evaluatie nog steeds ervan overtuigd zijn dat de woning een goede optie is dan wordt het tijd voor een tweede bezichtiging. Tijdens deze bezichtiging kun je vragen stellen die je de vorige keer vergeten bent en die uit je evaluatie naar voren zijn gekomen. Bovendien kun je nog eens dieper ingaan op zaken die je vorige keer niet geheel duidelijk waren of die je minder belangrijk vond.Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wilt u geholpen worden?De Huizenbemiddelaar kan u helpen met de aankoop of verkoop van uw woning of het voorzien van een passend hypotheekadvies.

Ja, ik wil graag informatie over:
Verstuur mij meer informatie naar:


Verstuur
slechts995,-
Complete aan-of verkoopbemiddeling voor slechts 995,-