Klantenbeoordeling
9.1
Funda goedkope makelaar VBO goedkope makelaar VBO goedkope makelaar
terug

De 5 redenen om een huis te kopen!

1. Huizen zijn na een flinke daling weer wat aan het stijgen

Sinds 2008 zijn de huizenprijzen flink gedaald. De prijzen zijn nu gecorrigeerd met 20 procent waardoor koophuizen weer beter betaalbaar zijn geworden. Op dit moment zijn de huizenprijzen zich aan het stabiliseren. Door de correctie is een stijging nu eerder te verwachten dan een verdere daling. Koophuizen kunnen nu met gemak de vergelijking met het huren van een huis weer aan.

2. Hypotheekrentes staan historisch laag

Je kunt nu al kiezen voor een rentevaste periode van tien jaar tegen een rente van iets minder dan 2 procent. De laagste hypotheekrente op dit moment is 1,59% voor 10 jaar vast.
De hoogte van de hypotheekrente bepaalt voor een groot deel de hoogte van de woonlasten.

3. Per 1 januari 2017 kun je nog maar 101% van de waarde van de woning financieren

Vanaf 1 januari 2017 verandert er opnieuw een aantal zaken. Je mag dan namelijk minder lenen. Dit houdt dus in dat je zelf meer spaargeld moet inleggen.

4. Kopen van een huis is op lange termijn veel aantrekkelijker dan huren

Er zijn meerdere redenen waarom een koophuis een betere keuze is dan een huurhuis. Bij het huren moet je rekening houden met jaarlijkse stijgingen van de huur aan de hand van de inflatiecijfers. Daarnaast bouw je in een koophuis een vermogen op. De huur van het huis blijf je betalen zolang je er blijft wonen. Bij het kopen gaat het om tijdelijke woonlasten voor een periode van maximaal dertig jaar.

5. Bij het bereiken van de einddatum is het huis afbetaald

Zelfs als de huizenprijzen dalen bouw je nog steeds een vermogen op in je huis. In de huidige hypotheekvormen, waarbij je volledig dient af te lossen, is de hypotheek namelijk afbetaald bij het bereiken van de einddatum van de hypotheek. Dus na maximaal dertig jaar is het huis vrij van hypotheek.Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wilt u geholpen worden?De Huizenbemiddelaar kan u helpen met de aankoop of verkoop van uw woning of het voorzien van een passend hypotheekadvies.

Ja, ik wil graag informatie over:
Verstuur mij meer informatie naar:


Verstuur
slechts995,-
Complete aan-of verkoopbemiddeling voor slechts 995,-